Potřebujeme:
těsto:
4 vejce
6 lžic hladké mouky
5 lžic cukru moučky
kakao / nastrouhaná čokoláda
krém:
200 g vanilkový tvaroh (Milbu, Aktivia tvarohová, Milko..) / tučný tvaroh, cukr a van. aroma dle chuti
Pracovní postup:
- Připravíme si těstíčko - vyšleháme bílek se lžící moučkového cukru a dvěma lžícemi hladké mouky.
- Na zbytek těsta vyšleháme 3 celá vejce, jeden žloutek, 4 lžíce hladké mouky a lžíci moučkového cukru. Přidáme kakao nebo nastrouhanou čokoládu (nebo obojí, jako já).
- Dále postupujeme podle obrázku:
4. Pečeme na 220° 10 minut.
5. Horký plát těsta přendáme i s pečícím papírem na mokrou utěrku a zarolujeme.
6. Studenou roládu rozbalíme, sloupneme pečící papír, naplníme krémem a zarolujeme.
Necháme vychladit v lednici.
Dobrou chuť!
...na talíři ještě
pocukrujeme nebo
posypeme kakaem...
Tipy a rady:
- Těstíčko můžeme samozřejmě obarvit kakaem (nebo třeba potravinářskou barvou), do těsta už potom kako nepřidáváme.
- Přidat můžeme různé další složky podle chuti - kokos, skořici, namleté oříšky..
- Náplň můžeme také různě obměńovat - zakysaná smetana vyšlehaná se smetanou, krém z čerstvého sýra, krém máslový, marmeláda, nutella..
- Pečící papír doporučuji ještě potřít máslem - roláda se potom lépe sloupává.
Žádné komentáře:
Okomentovat