9/23/2013

Roláda Straciatella

Hledáte, jednoduchý, ale opravdu efektní dezert? Malovaná roláda tyto podmínky stoprocentně splńuje. A jako bonus je velmi nenáročná na suroviny.





Potřebujeme:

těsto: 
4 vejce
6 lžic hladké mouky
5 lžic cukru moučky
kakao / nastrouhaná čokoláda

krém:
 200 g vanilkový tvaroh (Milbu, Aktivia tvarohová, Milko..) / tučný tvaroh, cukr a van. aroma dle chuti

Pracovní postup:

  1. Připravíme si těstíčko - vyšleháme bílek se lžící moučkového cukru a dvěma lžícemi hladké mouky. 
  2. Na zbytek těsta vyšleháme 3 celá vejce, jeden žloutek, 4 lžíce hladké mouky a lžíci moučkového cukru. Přidáme kakao nebo nastrouhanou čokoládu (nebo obojí, jako já).
  3. Dále postupujeme podle obrázku:



1. Těstíčko naplníme so sáčku a ustřihneme rožek.
2. Na plech s pečícím papírem namalujeme vybraný vzor. Plech stčíme na půl hodiny do mrazáku.
3. Po zmrazení vylijeme těsto na vzorek.
4. Ihned strčíme do vyhřáté do trouby.
     
     4. Pečeme na 220° 10 minut.
     5. Horký plát těsta přendáme i s pečícím papírem na mokrou utěrku a zarolujeme.
     6. Studenou roládu rozbalíme, sloupneme pečící papír, naplníme krémem a zarolujeme. 
         Necháme vychladit v lednici.



  Dobrou chuť!                         

...na talíři ještě
pocukrujeme nebo
posypeme kakaem...

Tipy a rady: 
  • Těstíčko můžeme samozřejmě obarvit kakaem (nebo třeba potravinářskou barvou), do těsta už potom kako nepřidáváme.
  • Přidat můžeme různé další složky podle chuti - kokos, skořici, namleté oříšky..
  • Náplň můžeme také různě obměńovat - zakysaná smetana vyšlehaná se smetanou, krém z čerstvého sýra, krém máslový, marmeláda, nutella..
  • Pečící papír doporučuji ještě potřít máslem - roláda se potom lépe sloupává.


Žádné komentáře:

Okomentovat