9/21/2013

Ovesné sušenky

Máte-li rádi různé kupované ovesné sušenky/tyčinky,  budete z tohoto receptu nadšeni. Jedná se o domácí obdobu, ovšem zcela bez přidaného tuku a s obsahem pouze přírodních látek. Navíc máte i s pečením do půl hodinky hotovo. Ideální jsou na snídani s jogurtem či mlékem nebo na svačinku, ať už do školy, práce, nebo třeba na rodinný výlet.







Budeme potřebovat:

základní suroviny:              


banán
hrnek sypaného musli


můžeme přidat:

med/třtinový cukr/sirup z agáve
další sušené ovoce
oříšky
kokos
kakao/skořici/perníkové koření
čokoládu

Pracovní postup: 


  1. Na sušenky doporučuji použít dvojnásobné množství surovin, krásně nám to vyjde na jeden plech. Nejprve si tedy oloupeme a rozšťoucháme banány (výborně to jde vidličkou či šťouchadlem na brambory).
  2. Poté do směsi přidám další ingredience pode chuti a zamícháme/promneme rukou.
  3. Na plech s pečícím papírem skládáme malé hromádky,  které smrskneme na placičku. Pečeme ve vyhřáte troubě dozlatova. 170 - 180° 15-20 min
  4. Můžeme konzumovat ještě teplé nebo necháme vychladnout.

 Dobrou chuť!




Tipy:
  • Jak sami vidíte, do sušenek si můžet přidat cokoli podle chuti. Pro zdůraznění základních ingrediencí je možné dělat sušenky pouze z banánu a ovesných vloček, nicméně pro mě to pak ztrácí svůj "šmrnc".
Zdroj: Receptů na tento zázrak je na internetu nepřeberné množství. Já už ho mám v hlavě poměrně dlouho, ale odkud byl ten prvotní impuls? Bůh ví. 


Žádné komentáře:

Okomentovat